onsdag 2. mai 2007

19+3...

Siden lege forskyvet terminen min frem 5 dager, er jeg nå 19+3 dager på vei..

Og slik er babyen nå:

Fra 19 uker og 0 dager til 19 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 250 g
CRL: 15 cm
Full lengde: 21,5 cm

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 17 uker gammelt. Et fettlag begynner så smått å legges under huden. Det vil hjelpe barnet å opprettholde riktig kroppstemperatur etter fødselen. Lanugohårene dekker nesten hele kroppen nå. Det har halvparten av lengden det skal ha til fødselen, men bare 10% av vekten, så nå begynner "oppfetingen".

Babyen er i full bevegelse og det begynner du å kunne kjenne skikkelig nå. Babyen ligger og suger på tommelen. Junior begynner å ha sitt eget aktivitets- og søvnmønster, selv om det kanskje ikke er lett å merke for deg.

Hos jenter dannes eggceller til den store gullmedaljen under svangerskapet, og er på ett tidspunkt i millionklassen. I motsetning til guttene, fødes jenter med alle kjønnsceller de noen gang vil ha. Innen fødselen vil antallet eggceller minke dramatisk.

Hos gutter dannes testiklene i bukhulen (det samme gjelder jentenes eggstokker), og vil først synke ned i pungen nærmere fødselen. Hos enkelte guttebarn skjer ikke dette før etter at de er født, men så å si alle guttebarn har testiklene i pungen innen ettårsdagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar